Search
Close this search box.
ارزش پیشنهادی کارفرما (EVP)

ارزش پیشنهادی کارفرما (EVP) چیست؟ + اجزا و مراحل ایجاد آن

راهنمای مطالعه
امروزه کارجویان برای حضور در یک کسب‌وکار جدید به چیزی فراتر از حقوق و مزایا فکر می‌کنند. آن‌ها به‌دنبال فرصتی می‌گردند که در محیط کاری آن آرامش داشته باشند، رشد کنند و بتوانند بین کار و زندگی خود تعادل برقرار کنند. کسب‌وکارهایی که به ارزش پیشنهادی کارفرما اهمیت می‌دهند، در جذب افراد مستعد عملکرد بهتری از خود نشان داده و بهره‌وری بالاتری دارند. آن‌ها تلاش می‌کنند تا با جلب رضایت پرسنل، فضایی پویا و سالم برای کارمندان ایجاد کنند و نامی نیک از خود به یادگار بگذارند. در این مطلب ابتدا تعریفی از ارزش پیشنهادی کارفرما ارائه می‌دهیم و سپس از اهمیت و عوامل مؤثر بر آن برایتان خواهیم گفت.

این روزها که بازار رقابت برای استخدام افراد با استعداد و متخصص داغ است، چه چیزی سبب می‌شود که یک فرد حرفه‌ای کسب‌وکار شما را به رقبا ترجیح دهد؟ چه عواملی اشتیاق متقاضیان را برای همکاری با سازمان شما افزایش می‌دهد؟ آیا تمایزی بین این جایگاه شغلی در کسب‌وکار شما با موقعیت‌های شغلی مشابه در سایر سازمان‌ها وجود دارد؟پاسخ به این سؤالات همان مفهوم «ارزش پیشنهادی کارفرما» است که برندتان را بر سر زبان‌ها می‌اندازد و رقابت میان کارجویان را برای حضور در محیط کاری کسب‌وکارتان افزایش می‌دهد.

درواقع توجه به این مفهوم در واحد منابع انسانی موجب می‌شود تا به‌جای این‌که شما دربه‌در به‌دنبال نیروی خوب باشید، افراد با استعداد با پای خود به‌سراغ برندتان بیایند. می‌خواهید بیشتر با ارزش پیشنهادی کارفرما آشنا شوید و فوت‌وفن‌های خلق آن را یاد بگیرید؟ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

ارزش پیشنهادی کارفرما چیست؟

ارزش پیشنهادی کارفرما که اختصاراً به آن EVP (Employee Value Proposition) می‌گویند، به مجموعه پاداش‌ها، پیشنهادها و ارزش‌هایی گفته می‌شود که کارفرما به کارمندان خود ارائه می‌دهد. تعهد صاحبان کسب‌وکار به این مفهوم به کارکنان نشان می‌دهد که شما برای استعداد، مهارت و تجربه آن‌ها ارزش قائل می‌شوید.
نتیجه این امر، رضایت کارکنان و تمایل کارجویان به همکاری با کسب‌وکار شماست که به اعتبار و شهرت سازمان کمک قابل‌توجهی می‌کند.

شما به‌عنوان یک کارفرما باید بدانید که کارکنان دارایی‌های شما نیستند، بلکه آن‌ها مشتریان داخلی سازمان به‌شمار می‌روند؛ بنابراین در وهله اول سازمان باید رضایت مشتریان داخلی خود را جلب کند تا بتواند به‌واسطه آن‌ها مشتریان خارجی را نیز با خود همراه سازد.

ارزش پیشنهادی کارفرما به شما می‌آموزد که به حرف کارکنان خود گوش دهید، توانایی‌های آن‌ها را ببینید و با آن‌ها محترمانه رفتار کنید. زیرا افراد وقتی مورد ستایش قرار می‌گیرند، شکوفا می‌شوند و زمانی که نادیده گرفته شوند، انگیزه خود را از دست می‌دهند.

EVP

می‌خواهید زودتر به اهداف تجاری خود برسید، کارکنان ماهر فعلی را حفظ و کارجویان مستعد را جذب کنید؟ ارزش پیشنهادی کارفرما نیرومحرکه‌ای است که بقای کسب‌وکارتان را تضمین می‌کند و مشارکت حداکثری کارمندان را در پی دارد. این مفهوم شامل ارزش‌ها و مزایایی منحصربه‌فرد، متقاعدکننده و ارزشمند است که به رشد و توسعه سازمان و کارکنان کمک می‌کند.

تفاوت ارزش پیشنهادی کارفرما و برند کارفرمایی چیست؟

ارزش پیشنهادی کارفرما و برند کارفرمایی دو مفهوم مرتبط، اما متفاوت در حوزه منابع انسانی محسوب می‌شوند. ارزش پیشنهادی کارفرما وعده داخلی کارفرما به کارمندان است که نشان می‌دهد افراد با کارکردن در یک سازمان خاص، چه چیزی عایدشان می‌شود.
برند کارفرمایی نیز نحوه بازاریابی ارزش پیشنهادی است که مزیت‌های برند شما را به گوش دنیای خارج از شرکت می‌رساند و نامزدهای شغلی را برای همکاری با کسب‌وکارتان تشویق می‌کند. ارزش‌های پیشنهادی کارفرما مبنای برند کارفرمایی است که به‌لطف آن می‌توانید از دیگران متمایز شوید.

اهمیت ارزش پیشنهادی کارفرما در چیست؟

ارزش پیشنهادی کارفرما به شما کمک می‌کند تا تصویر مثبتی از برند ارائه دهید و با حفظ کارمندان فعلی و جذب نیروهای بااستعداد، آینده‌ای درخشان برای شرکت رقم بزنید. EVP فرصتی به برند می‌دهد تا خواسته‌های پرسنل خود را شناسایی کند و با پاسخ به آن‌ها، محیطی امن و مطمئن برای کارکنان ایجاد کند.

پیروی از یک EVP کاربردی منجر به جذب افرادی می‌شود که استعداد و مهارت کافی دارند و موجب پیشرفت سازمان می‌شوند. طبق آمار، کسب‌وکارهایی که در ارزش اجرای پیشنهادی کارفرما موفق عمل می‌کنند، تقریباً 60 درصد از نیروی کار حاضر در بازار را به خود جذب می‌کنند. درنهایت این مفهوم هویت و فرهنگ شرکت شما را تشکیل می‌دهد و سبب می‌شود افراد به خوبی از اتمسفر کاری شما یاد کنند.

EVP تفاوت شما با سایر کسب‌وکارها را در بازار کار به رخ دیگران می‌کشاند و برند شما را برجسته‌تر می‌کند. این ارزش‌ها بر عملکرد کارکنان تأثیر مثبت می‌گذارد و هزینه‌های مربوط به استخدام را نیز کاهش می‌دهد.

جذب و استخدام نیرو در سازمان‌ها پروسه‌ای حساس و چالش‌برانگیز است. بسیاری از کسب‌وکارها برای ساده‌سازی این فرایند از ابزارهای کاربردی مانند نرم افزار جذب و استخدام تودی استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار باتکیه‌بر هوش مصنوعی، اطلاعات اساسی کارجویان را از رزومه استخراج کرده و به‌صورت خودکار رزومه آن‌ها را ارزیابی می‌کند. به‌کارگیری نرم افزار ATS موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه سازمان می‌شود و محیطی یکپارچه برای ذخیره‌سازی رزومه کارجویان ایجاد می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت که استفاده از ابزار مرتبط به استخدام و ایجاد ارزش پیشنهادی کارفرما مکمل یکدیگرند و به جذب سریع‌تر استعدادهای برتر کمک می‌کنند.

Employee Value Proposition

اگر طالب نیروهای ماهر و متخصص هستید، اهمیت ارزش پیشنهادی کارفرما را جدی بگیرید. هرچند که امروزه بسیاری از کسب‌وکارها استراتژی EVP را در برنامه خود گنجانده‌اند تا در فرایند جذب و استخدام نیرو، چالش کمتری داشته باشند؛ بااین‌حال هنوز هم بسیاری از سازمان‌ها از توجه به این اصل غافل مانده‌اند که نتیجه آن جایگزینی پیوسته نیروها و جذب نیروهای موقت است.

چه کسی ارزش پیشنهادی کارفرما را ارتقا می‌دهد؟

ایجاد و ارتقای ارزش پیشنهادی کارفرما توسط تیم منابع انسانی سازمان اجرا و هدایت می‌شود. با این‌ حال هر بخش از سازمان مانند مدیران ارشد، مدیران اجرایی یا حتی کارمندان نیز می‌توانند در توسعه آن نقش داشته باشند و پیشنهادهایی جذاب و کاربردی دراین‌ خصوص ارائه دهند. تنها نکته‌ای که منابع انسانی، مدیران و کارمندان در ارتقای EVP باید به آن توجه داشته باشند این است که استراتژی ارائه‌شده با چشم‌انداز و اهداف کلی سازمان هم‌سو باشد.

اجزای کلیدی ارزش پیشنهادی کارفرما

ارزش پیشنهادی کارفرما همچون ویترینی زیبا برای جذب کارجویان است که دلیلی به آن‌ها می‌دهد تا برای همکاری، سازمان شما را اولویت قرار دهند.

5 مورد از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین اجزای استراتژی EVP :

  1. منافع مالی و مزایای کارمندی
    یکی از اجزای مهم ارزش پیشنهادی کارفرما توجه به حقوق، پاداش و مزایای کارکنان است. مشارکت در سود سهام، حق بیمه، وام، عضویت در باشگاه، سرو صبحانه و ناهار و برنامه‌های بازنشستگی نیز در این دسته قرار می‌گیرند که توجه به آن‌ها رضایت کارکنان را به‌دنبال دارد.
  2. تعادل بین کار و زندگی
    از دیگر اجزای EVP، درنظرگرفتن مرخصی با حقوق و تعطیلات است که سبب ایجاد تعادل بین کار و زندگی پرسنل می‌شود. ساعت کاری انعطاف‌پذیر، دورکاری، مرخصی زایمان و مواردی ازاین‌ دست که رفاه و راحتی را به کارمندان هدیه می‌دهند نیز در این حیطه قرار می‌گیرند.
  3. ثبات و توسعه شغلی
    خیال کارمندان را از ثبات و امنیت شغلی راحت کنید تا همواره دغدغه پیداکردن شغل جدید را نداشته باشند. همچنین برای آن‌ها دوره‌های آموزشی و فرصت‌های توسعه ایجاد کنید تا مهارت‌های خود را ارتقا دهند و عملکرد بهتری داشته باشند.
  4. مکان
    مکان شامل موقعیت جغرافیایی، محیط کاری و استقلال داخلی کارمندان می‌شود. قرارگیری سازمان در مکانی که دسترسی خوبی به شاهرگ‌های ارتباطی شهر دارد و رفت‌وآمد به آن آسان است، تأثیر زیادی بر تمایل کارکنان به ماندن در سازمان دارد.

محیط کاری نیز از سه عنصر فضای فیزیکی کار، فناوری و فرهنگ‌سازمانی تشکیل می‌شود که مجموع آن‌ها محیطی دلپذیر برای کار ایجاد می‌کند. فرهنگ‌سازمانی مثبت راه را برای خلاقیت و نوآوری کارمندان باز می‌کند و بهره‌وری آن‌ها را افزایش می‌دهد.
بد نیست بدانید که 70% کارمندان فرهنگ‌سازمانی بد را تحمل نمی‌کنند و هر اندازه که شرکت پیشرو و موفق باشد، باز هم قید کار در آن را می‌زنند.
مورد بعدی احساس استقلال کارمندان است. افراد باید درعین‌حال که اهداف مشترکی را دنبال می‌کنند، در انجام وظایف خود مستقل باشند و برای انجام هر کار با بایدونبایدهای بی‌مورد، اختیاراتشان محدود نشود.
هر یک از کارکنان در هر جایگاهی، باید به رسمیت شناخته شوند تا به موفقیت‌های فردی برسند که نتیجه آن موفقیت کل سازمان است.

5.احترام
از دیگر اجزای اصلی ارزش پیشنهادی کارفرما، احترام به کارکنان است که سبب ایجاد روابط مثبت، همکاری بیشتر در انجام کارهای تیمی و حمایت پرسنل از یکدیگر می‌شود. احترام به کارمندان و دیدن دستاوردها و مهارت‌های افراد، احساس ارزشمندی به آن‌ها می‌دهد و به ایجاد فرهنگ کاری مثبت کمک می‌کند.

EmployeeValueProposition 4

چگونه برای برند خود ارزش پیشنهادی کارفرما خلق کنیم؟

EVP یک بیانیه جذاب و واقع‌بینانه است که متقاضی را وادار می‌کند تا برای حضور در سازمان، برایتان «درخواست» ارسال کند. به همین دلیل باید ساختاری منسجم داشته باشد و از یک خط فکری معین پیروی کند. برای خلق ارزش پیشنهادی کارفرما پیش از هر اقدامی پیشنهاد می‌کنیم به سؤالات زیر پاسخ دهید.

  • کارکنان فعلی از کارکردن در شرکت شما راضی هستند؟ آیا آن‌ها نقش‌ها و مسئولیت‌های خود را خوب ایفا می‌کنند و از مسیر رشد و مزایای خود لذت می‌برند؟
  • شرکت شما چه چیزی به کارکنان خود ارائه می‌دهد که رقبا نمی‌توانند یا نمی‌خواهند آن‌ها را ارائه دهند؟
    برای رسیدن به اهداف کلان سازمان به چه افراد و استعدادهایی نیاز دارید؟
  • درحال‌حاضر شرکت شما در بازار کار و میان کارکنان به چه چیزی شهرت دارد؟ آیا این شهرت به بینش و اهداف شما نزدیک است؟
  • ایجاد یک EVP قدرتمند، عنصری کلیدی در حفظ و استخدام کارکنان است. در ادامه مراحل ایجاد ارزش پیشنهادی کارفرما را گام‌به‌گام بیان می‌کنیم.

مرحله اول؛ ارزش‌های موجود را بررسی و ارزیابی کنید

اولین قدم، شناسایی ارزش‌ها و مزایایی است که شرکت درحال‌حاضر به کارمندان ارائه می‌دهد. پس از شناسایی این ارزش‌ها، فهرستی از آن‌ها تهیه کنید تا در مراحل بعدی از آن استفاده کنید. محیط کاری پویا، فرصت‌های داوطلبانه و دوره‌های آموزشی نمونه‌ای از مزایای سازمان است که در فهرست خود می‌توانید به آن‌ها اشاره کنید.

مرحله دوم؛ خواسته و نیاز کارکنان فعلی خود را بشناسید

موفق‌ترین EVP بر اساس نیاز و خواسته کارکنان ایجاد می‌شود؛ بنابراین با پرسنل خود گفت‌وگو کنید و از خواسته‌های آن‌ها مطلع شوید. نظرسنجی از کارمندان دیدتان را باز می‌کند و بینشی عمیق و واقع‌بینانه از انتظارات کارکنان به شما می‌دهد.

مرحله سوم؛ نیازهای متقاضیان ایده‌آل را شناسایی کنید

همان اندازه که حفظ نیروهای فعلی مهم است، جذب نیروهای بااستعداد نیز اهمیت دارد؛ بنابراین با تحقیقات بازار نیاز نامزدهای آرمانی را شناسایی کرده و برای برطرف‌کردن آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

مرحله چهارم؛ یک EVP خلاقانه و باورپذیر خلق کنید

حال باتوجه‌به داده‌هایی که دارید، ارزش‌های پیشنهادی را نهایی کنید و برای عملی‌کردن آن‌ها گام بردارید. استراتژی‌هایی که برای ایجاد EVP به کار می‌گیرید باید به‌گونه‌ای باشد که ضمن حفظ کارکنان فعلی به جذب نیروهای کاربلد منجر شود. در این مرحله روی داده‌هایی تمرکز کنید که اکثریت کارکنان با آن‌ها اتفاق‌نظر دارند. همچنین توجه ویژه‌ای به شخصی‌سازی داشته باشید تا در میان رقبا بدرخشید.

مرحله پنجم؛ EVP را از طریق کانال‌های مناسب توزیع کنید

اکنون شما یک EVP برنده دارید که دلیل تمایز شما با رقباست، اما تا زمانی که این ارزش را ارائه ندهید و دیگران را از آن مطلع نکنید، ارزشی برایتان خلق نمی‌کند؛ بنابراین در این مرحله به فکر تبلیغ باشید و از طریق کانال‌های معتبر و پرمخاطب پیام ارزش پیشنهادی کسب‌وکارتان را به گوش دیگران برسانید.

مرحله ششم؛ نتایج EVP را بررسی کنید

پس از انتشار ارزش پیشنهادی کارفرما، نوبت به ارزیابی نتایج می‌رسد. پیشنهاد می‌کنیم هر چند ماه یا حداقل یک‌بار در سال EVP برند خود را مرور کنید تا مزایای سازمان شما همواره با نیاز روز کارکنان هم‌سو باشد.

EmployeeValueProposition 1

جمع‌بندی

در دهه‌های آینده یکی از دغدغه‌های اصلی سازمان‌ها پیداکردن استعدادهای برتر و حفظ نیروهای فعال فعلی خواهد بود. برای این که در این رقابت بر رقبای خود پیروز شوید، ایجاد یک EVP قدرتمند به شما کمک خواهد کرد.
ارزش پیشنهادی کارفرما مزایایی است که شرکت شما در قبال تخصص و تجربه کارکنان ارائه می‌دهد که تا 70% گردش سالانه کارکنان را کاهش می‌دهد؛ زیرا امروزه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند بیکار بمانند، اما در سازمانی که شهرت بدی دارد، مشغول‌به‌کار نشوند.

ارزش پیشنهادی کارفرما بر روند استخدام تأثیرات مثبتی می‌گذارد و فرایند جذب نیرو را آسان‌تر می‌کند. اگر به فکر جذب نیروی جدید هستید، علاوه‌بر EVP، استفاده از نرم افزار جذب و استخدام تودی نیز در این راه شما را یاری می‌کند. تودی ارائه‌دهنده نرم‌افزارهای حوزه منابع انسانی است که در زمینه‌های مختلف به شما کمک می‌کند.
پیام رسان سازمانی تودی، ATS تودی و نرم افزار حضور و غیاب برخی از ابزارهای کاربردی تودی است که استفاده از آن‌ها بار سنگینی را از دوش شما برمی‌دارد. برای آشنایی بیشتر با محصولات تودی و استفاده از آن‌ها با کارشناسان ما در تماس باشید.

پرسش‌های متداول

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *