Search
Close this search box.
هر آنچه باید درباره تست شخصیت mbti بدانید | بررسی آزمون شخصیت‌شناسی مایرز بریگز

هر آنچه باید درباره تست شخصیت mbti بدانید | بررسی آزمون شخصیت‌شناسی مایرز بریگز

راهنمای مطالعه

آیا از تست شخصیت‌شناسی چیزی می دانید یا شنیده اید که برخی افراد از ابزارهایی برای شخصیت‌شناسی صحبت می‌کنند. تست شخصیت شناسی mbti ابزاری است که با ارزیابی و استفاده از برخی شاخص‌ها نوع شخصیت افراد را مشخص می‌کند. با این تست، شما می‌توانید بهتر بفهمید که چگونه انرژی می‌گیرید، چگونه اطلاعات را دریافت می‌کنید و پردازش می‌کنید، چگونه تصمیم می‌گیرید و با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید. این شناخت می‌تواند به شما کمک کند تا در کار، روابط شخصی و زندگی عمومی خود بهترین نتایج را بدست آورید. با استفاده از تست شخصیت شناسی mbti و از طریق پرسش و پاسخ‌های تستی نوع شخصیت افراد، نقاط ضعف و قوت ها مشخص می‌شوند. این تست براساس نظریه‌های روان‌شناسی یونگ توسعه یافته اند و در 4 بعد تیپ‌های شخصیتی مختلف را دسته‌بندی می‌کند. در این مقاله از وب‌سایت تودی قصد داریم به هر آنچه که باید در خصوص تست روانشناسی mbti بدانید پرداخته و تست شخصیت شناسی مایرز بریگز را بررسی کنیم.

تست شخصیت شناسی mbti چیست؟

یونگ در سال 1920 هشت الگوی رفتاری انسان را معرفی کرد. اما mbti چیست؟ آزمون ام بی تی آی توسط ایزابل مایرز برگرفته از نظریه یونگ معرفی شده است که آن را در قالب تست شخصیت‌شناسی mbti توسعه داده و انواع تیپ‌های شخصیتی را تحت عنوان آزمون شخصیت‌شناسی مایرز بریگز ارائه داده است. امروزه در سراسر جهان بسیاری از افراد و سازمان‌ها از این تست شخصیت‌شناسی برای شناسایی ویژگی‌ها و تیپ‌های شخصیتی منابع انسانی خود استفاده می‌کنند. تست روانشناسی mbti نوعی ارزیابی است که ویژگی‌های شخصیتی افراد را براساس چهار معیار اصلی بررسی می‌کند. این چهار معیار شامل برون‌گرا، درون‌گرا، شهودی یا حسی، ادراکی یا قضاوتی و احساسی یا منطقی می‌شود. تست شخصیت شناسی mbti شامل 93 سوال می‌شود افراد با پاسخ به سوالات این آزمون در یکی از چهار دسته‌بندی اصلی شخصیتی و 16 تیپ شخصیتی قرار می‌گیرند.

تست شخصیت شناسی mbti چیست؟
تست شخصیت شناسی mbti چیست؟

4 دسته بندی اصلی آزمون شخصیت شناسی mbti

چهار دسته بندی اصلی آزمون شخصیت شناسی mbti شامل چهار بعد اصلی آزمون تست شخصیت می‌شود که در ادامه به بررسی هر یک از این ویژگی ها و الگوهای شخصیتی در آزمون تیپ های شخصیتی پرداخته شده است:

تیپ شخصیتی درونگرا یا برونگرا) ویژگی های تیپ شخصیتی درونگرا یا برونگرا(

تست شخصیت درونگرا و برونگرا اولین بار توسط یونگ در نظریه آزمون تیپ شخصیتی مطرح شده است. تست روانشناسی درونگرا یا برونگرا تحت عنوان یک روش برای بررسی نحوه پاسخ و تعامل افراد با محیط بیرون و دنیای اطراف صورت می‌گیرد. با توجه به آزمون درونگرایی و برونگرایی افراد برون‌گرا، افرادی با تیپ شخصیتی عمل‌گرا هستند که تعاملات اجتماعی زیادی دارند و از گذراندن وقت و تفریح با دیگران لذت و انرژی زیادی می‌گیرند. همچنین براساس تست روانشناسی درونگرا یا برونگرا افراد درون‌گرا افرادی با تیپ شخصیتی متفکر و فکرگرا هستند که تمایل به تعاملات درونی و عمیق دارند و از تنهایی لذت بیشتری می‌برند.

تیپ شخصیتی شهودی یا حسی) ویژگی های تیپ شخصیتی شهودی یا حسی(

براساس آزمون شخصیت شناسی mbtiدسته‌بندی دیگر تیپ‌های شخصیتی شامل افراد با تیپ شخصیتی شهودی یا حسی می‌شود که افراد شهودی اغلب به الگوها و تصورات ذهنی توجه دارند و به آینده و تئوری‌های انتزاعی می‌اندیشند. افراد با تیپ شخصیتی حسی نیز به واقعیت‌ها توجه ویژه‌ای دارند و از حواس‌شان آنچه را که نیاز دارند را می‌آموزند. اغلب این افراد از دقت و پرداختن به جزئیات و حس‌های واقعی لذت می‌برند.

تیپ شخصیتی قضاوتی یا ادراکی) ویژگی‌های تیپ شخصیتی قضاوتی یا ادراکی(

دسته سوم تیپ‌های شخصیتی در آزمون تست شخصیت افراد قضاوت‌گر هستند که اعتقاد به تصمیم‌گیری قطعی دارند. همچنین افراد ادراکی تیپ شخصیتی سازگار با فکر باز و منعطفی دارند.

ویژگی‌های تیپ شخصیتی قضاوت‌گر (Judging) عبارتند از:

  • برنامه‌ریزی و سازماندهی: افراد قضاوتگر تمایل دارند که زمان و انرژی خود را مطابق با برنامه‌ها و ساختارهای مشخص مصرف کنند.
  • تصمیم‌گیری سریع: آن‌ها معمولاً به سرعت تصمیم می‌گیرند و از جلسات طولانی و بحث‌های پیچیده پرهیز می‌کنند.
  • اعمال ترتیب: افراد قضاوتگر تمایل دارند که وظایف و اولویت‌های خود را مشخص و مرتب کنند و به ترتیب آن‌ها عمل کنند.
  • تمایل به پایان دادن: آن‌ها معمولاً تمایل دارند که کارها را به پایان برسانند و پروژه‌ها را به اتمام برسانند.

ویژگی‌های تیپ شخصیتی ادراکی (Perceiving) عبارتند از:

  • انعطاف‌پذیری: افراد ادراکی تمایل دارند که به وضعیت‌ها و شرایط تغییرپذیر با انعطاف پاسخ دهند.
  • بازنگری مستمر: آن‌ها ممکن است تصمیمات خود را به تأخیر بیندازند تا اطلاعات بیشتری جمع کنند و گاهاً پس از شروع یک پروژه تغییرات را انجام دهند.
  • ارتباط با محیط: افراد ادراکی تمایل دارند که به دنیای خارجی بازنگری کنند و تا حد زیادی از آن لذت ببرند.
  • مطالعه و یادگیری پویا: آن‌ها معمولاً به طور مداوم به دنبال یادگیری و تجربه‌های جدید هستند و ممکن است سریع به نتیجه‌گیری نپردازند تا تمام اطلاعات مورد نیاز را جمع کنند.

تیپ شخصیتی احساسی یا منطقی)ویژگی های تیپ شخصیتی احساسی یا منطقی(

تیپ شخصیتی احساسی (Feeling) و منطقی (Thinking) یکی دیگر از انواع تیپ‌های شخصیتی آزمون شخصیت شناسی هستند. تست روانشناسی احساس یا منطق بر اساس نحوه تصمیم‌گیری فرد در مواجهه با مسائل و تصمیمات تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه به مقایسه این ویژگی‌ها در تست روانشناسی منطق و احساس می‌پردازیم.

ویژگی‌های تیپ شخصیتی احساسی عبارتند از:

  • توجه به احساسات و ارزش‌های شخصی: افراد احساسی در تصمیم‌گیری‌های خود بیشتر به احساسات و ارزش‌های شخصی خود اهمیت می‌دهند.
  • محافظه‌کاری در روابط انسانی: آن‌ها تمایل دارند که در روابط انسانی و ارتباطات خود به محافظه‌کاری بیشتری نسبت به منطق قرار دهند.
  • توجه به تأثیرات اجتماعی: افراد احساسی ممکن است تصمیمات خود را بر اساس تأثیرات اجتماعی و فرهنگی بگیرند.
  • تمایل به همدلی و هم‌دردی: آن‌ها اغلب تمایل دارند که با دیگران همدردی کنند و به مشکلات دیگران توجه کنند.

ویژگی‌های تیپ شخصیتی منطقی عبارتند از:

  • تصمیم‌گیری بر اساس منطق و منطق‌گرایی: افراد منطقی در تصمیم‌گیری‌های خود بیشتر به منطق و قواعد منطقی توجه می‌کنند تا به احساسات.
  • تجزیه و تحلیل مسائل: آن‌ها تمایل دارند که مسائل را تجزیه و تحلیل کرده و بر اساس داده‌ها و اطلاعات موجود تصمیم بگیرند.
  • انعطاف‌پذیری کمتر: افراد منطقی ممکن است در تصمیم‌گیری‌های خود انعطاف‌پذیری کمتری داشته باشند و به طور معمول به منطق و قواعد پایبند باشند.
  • تمرکز بر مسائل واقعی: آن‌ها به طور عمده به دنبال حل مسائل واقعی و برنامه‌ریزی‌های عملی هستند، بدون توجه به احساسات و عواطف شخصی.

دو تیپ شخصیتی تست روانشناسی منطق و احساس نشان دهنده رویکردهای مختلفی نسبت به تصمیم‌گیری و برخوردهای انسانی هستند و هرکدام مزایا و معایب خود را دارند که بسته به شرایط و موقعیت‌های مختلف می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: بهترین نرم افزارها و اپلیکیشن های مدیریت زمان 

4 دسته بندی اصلی آزمون شخصیت شناسی mbti
4 دسته بندی اصلی آزمون شخصیت شناسی mbti

 16 دسته بندی تیپ‌های شخصیتی mbti کدام اند؟

براساس آزمون تیپهای شخصیتی mbti، تیپ‌های شخصیتی بر اساس چهار بعد اصلی طبقه‌بندی می‌شوند که هر کدام دارای دو انتخاب ممکن هستند. این بعد‌ها عبارتند از:

  • تیپ شخصیتی درونگرا یا برونگرا
  • تیپ شخصیتی شهودی یا حسی
  • تیپ شخصیتی قضاوتی یا ادراکی
  • تیپ شخصیتی احساسی یا منطقی

که از ترکیب این چهار بعد، 16 تیپ شناسی شخصیتی مختلف در تیپهای شخصیتی mbti شکل می‌گیرند، با توجه به مطالب بیان شده شاید برای شما هم سوال شده باشد که تیپ شخصیتی چیست؟ تیپ شخصیتی من کدام است؟ در ادامه در پاسخ به این سوال هر یک از 16 دسته بندی تیپ شناسی شخصیتی شرح داده شده است:

تیپINTJ

افراد با تیپ شخصیتی INTJ به عنوان افراد روشنفکر و افرادی با خلاقیت بالا، قدرت تجزیه و تحلیل زیاد و منطقی شناخته می‌شوند.

 تیپ INTP

افراد با تیپ INTP اغلب اوقات افرادی با شخصیتی آرام و تحلیلی هستند که از سپری کردن اوقات خود در تنهایی و فکر در خصوص نحوه انجام امور و ارائه راه حل برای مسائل لذت می‌برند. تست شخصیت intpاغلب افراد درون گرایی هستند و معطوف به دنیای افکار خود هستند تا دنیای بیرون.

تیپ INFP

تیپ INFP اغلب اوقات به افراد ایده‌آلیست اشاره دارد و افراد با تیپ شخصیت درون‌گرا، خلاق و آرمان‌گرا با ارزش‌های والا در این گروه قرار دارند.

تیپ  INFJ

تیپ شخصیتی INFJ یکی از نادرترین و کمیاب ترین نوع ویژگی‌های شخصیت است اغلب افراد این گروه کمال‌گرا، منظقی و تا حدی خلاق و احساسی هستند.

 تیپ ISTJ

تیپ شخصیتی ISTJرا اغلب افراد با ویژگی‌های محتاط، ساکت و منظم تشکیل می‌دهند. این گونه افراد اغلب در تمام امور زندگی شخصی یا کاری خود از نظم پیروی می‌کنند و به تعهد و وفاداری در خود و دیگران با آداب و سنن اهمیت می‌دهند.

 تیپ ISFP

تیپ شخصیتی ISFP را افرادی آرام، ساده و در عین حال صبور تشکیل می‌دهند که نقطه مقابل تیپ شخصیتی ENTJ  می شود.

تیپ  ISFJ 

تیپ شخصیتی isfj را افراد با شخصیت حامی تشکیل می‌دهند به این دلیل که اغلب افراد خونسرد، مسئولیت‌پذیر، کم حرف در این تیپ شخصیتی قرار دارند. 

 تیپ ISTP

تیپ شخصیتی ISTP افرادی متفکر هستند که علاقه مند به تفکرات درونی در تنهایی خود هستند و در عین حال افرادی کاملا مستقل هستند. افراد حاضر در تیپ شخصیتی ISTP از تجربه فعالیت‌های جدید و عملی و انجام به صورت آزادانه کارها استقبال می‌کنند.

تیپ ESTJ

افراد دارای تیپ ESTJ به عنوان افرادی منطقی شناخته می‌شوند که قاطعانه و عملگرا رفتار می‌کنند تا از انجام شدن درست و اصولی کارها مطمئن شوند. این تیپ افراد متعهد به قوانین و رسوم و دارای اعتقادات قوی در این زمینه هستند که دوست دارند سایر افراد نیز از این قوانین پیروی کنند.

 تیپ ESFP

تیپ شخصیتی ESFP  را اغلب افراد خودجوش، مدبر و برونگرا تشکیل می‌دهند. این افراد دوست دارند همیشه مرکز توجه قرار گیرند و اغلب به عنوان شخص سرگرم کننده در جمع شناخته می‌شوند.

تیپ ESFJ

تیپ شخصیتی ESFJ افرادی وفادار، منظم و خوش قلب هستند که به نوع رفتار خود دقت می‌کنند و از تعامل و ارتباط با سایرین انرژی می‌گیرند.

 تیپ ESTP

تیپ شخصیتی ESTP را افراد برونگرا تشکیل می‌دهند و از سپری کردن اوقات خود در کنار دوستان لذت می‌برند. این تیپ افراد اغلب دوست دارند بر جزئیات مسائل تسلط داشته و بر آن ها تمرکز کنند.

تیپ ENTP

تیپ ENTP نوعی دیگر از تیپ‌های شخصیتی است که از افراد باهوش و خلاق تشکیل می‌شود. این تیپ افراد افرادی کاملا ایده‌آلیست هستند.

تیپ ENTJ

تیپ شخصیتی ENTJ نیز از گذراندن اوقات خود با دیگران لذت می‌برند و در این زمینه از همه مهارت‌های کلامی و ویژگی‌های مثبت خود برای تعامل با دیگران استفاده می‌کنند تا دیگران نیز از این ارتباط لذت ببرند.

 تیپ ENFP

تیپ ENTP را می‌توان با ویژگی‌های چون کاریزماتیک و خلاق توصیف کرد. این افراد بسیار پرانرژی، مثبت اندیش و جذاب هستند. با داشتن آزادی عمل می‌توانند خلاقیت و نوآوری‌های زیادی را در عمل نشان دهند.

 تیپ  ENFJ 

تیپ شخصیتی ENFJ را افرادی با ویژگی هایی از جمله خونگرم، خوش برخورد، وفادار و در عین حال حساس تشکیل می‌دهند.

 16 دسته بندی تیپ‌های شخصیتی mbti کدام اند؟
16 دسته بندی تیپ‌های شخصیتی mbti کدام اند؟

اهمیت انجام تست mbti چیست؟

به طور کلی انجام تست شخصیت‌ شناسی MBTI به افراد کمک می‌کند تا نسبت به ویژگی‌های شخصیتی خود و حتی دیگران شناخت پیدا کنند و با تقویت خصوصیت‌های مثبت در زندگی خانوادگی یا کاری موفق‌تر عمل کنند. در ادامه به برخی از دلایل اهمیت انجام تست mbti پرداخته‌ایم.

  • شناخت بهتر از خود: MBTI به افراد کمک می‌کند تا خصوصیات اساسی شخصیتی خود از جمله نحوه برداشت، تفکر، تصمیم‌گیری و روش‌های برنامه‌ریزی را درک کنند.
  • رشد شخصی: با شناخت بهتر از خود، شما می‌توانید بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید تا در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود موفق‌تر باشید.
  • بهبود ارتباطات: شناخت بهتر از شخصیت خود و دیگران می‌تواند بهبود ارتباطات شما با دیگران را فراهم کند. با درک این که چگونه افراد با تفاوت‌های شخصیتی متفاوت واکنش نشان می‌دهند، می‌توانید روابط خود را تقویت کرده و مشکلات موجود را حل کنید.
  • هدایت حرفه‌ای: شناخت بهتر از شخصیت می‌تواند به شما کمک کند تا مسیر حرفه‌ای مناسب‌تری را انتخاب کنید. با درک اینکه کدام فعالیت‌ها و محیط‌های کاری بیشتر با شخصیت شما هماهنگ هستند، می‌توانید تصمیمات بهتری در مورد حرفه خود بگیرید.
  • تیم‌سازی بهتر: در محیط‌های کاری و گروهی، شناخت شخصیت‌های اعضا می‌تواند به تشکیل تیم‌های موثرتر کمک کند. با درک نقاط قوت و ضعف هر فرد، می‌توانید تیم‌هایی با هماهنگی بهتری ایجاد کنید.

به طور کلی، انجام تست MBTI به شما در شناخت بهتر از خودتان، بهبود روابط، ارتقاء شخصیت و موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای کمک می‌کند.

مزیت تست شخصیت شناسی mbti برای افراد و سازمان ها چیست؟    

استفاده از تست شخصیتی MBTI برای افراد و سازمان‌ها می‌تواند مزایای متعددی داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها پرداخته ایم:

مزایایی تست mbti برای افراد:

  • شناخت بهتر از خود: MBTI به افراد کمک می‌کند تا بهترین روش‌های برخورد با مسائل، تعامل با دیگران، و مدیریت خود را شناسایی کنند.
  • توسعه شخصی: با شناخت نقاط قوت و ضعف خود، افراد می‌توانند بر روی توانایی‌های خود تمرکز کنند و در جهت بهبود آن‌ها پیش بروند.
  • ارتقاء روابط: درک بهتر از تفاوت‌های شخصیتی در بهبود روابط شخصی و حرفه‌ای فردی نقش موثری دارد.
  • انتخاب شغل: MBTI به افراد کمک می‌کند تا شغل مناسبی که با شخصیت و استعدادهای آن‌ها همخوانی دارد را انتخاب کنند.

مزایای آزمون شخصیت شناسی mbti برای سازمان‌ها:

  • تیم‌سازی بهتر: سازمان‌ها می‌توانند با استفاده از MBTI ترکیب‌های مناسبی از افراد با شخصیت‌های مختلف را در تیم‌ها ایجاد کنند که به بهبود کارایی و همکاری کمک می‌کند.
  • مدیریت منابع انسانی: مدیران با شناخت شخصیت کارکنان، می‌توانند برنامه‌های آموزشی و توسعه حرفه‌ای را بهتر تنظیم کنند و منابع انسانی را بهینه‌تر مدیریت کنند.
  • رهبری و مدیریت: شناخت شخصیت خود و دیگران به رهبران کمک می‌کند تا بهترین روش‌های رهبری و مدیریت را اعمال کنند و با کارکنان خود بهترین رابطه را برقرار کنند.
  • سازمان‌دهی سازمانی: شناخت شخصیت‌های کارکنان به سازمان‌ها کمک می‌کند تا فرآیندها و ساختارهای سازمانی خود را به گونه‌ای طراحی کنند که همسو با شخصیت‌های کارکنان باشد.

مهم‌ترین کاربردهای تست شخصیت شناسی mbti 

تست شخصیت شناسی mbti  به عنوان یک ابزار تشخیصی شخصیت، در سازمان های مختلف کاربردهای متنوعی دارد. در ادامه به تعدادی از کاربردهای اصلی این تست اشاره شده است:

تست شخصیت شناسی شغلی  

یکی از مهمترین کاربردهای تست MBTI تست شغل مناسب شخصیت است. در سراسر دنیا با استفاده از این آزمون شخصیت افراد در راستای انتخاب شغل مناسب ارزیابی می شود و با استفاده درست از این آزمون  زمانی می توان آینده شغلی حرفه ای را برای خود رقم زد. در نتیجه آزمون شخصیت شناسی شغلی mbti به افراد در انتخاب مسیر شغلی مناسب کمک می کند تا با شناخت بهتر از خود حرفه ای را که علاقه یا تخصصی در آن ندارند تا انتخاب نکنند تا در آینده دچار فرسودگی شغلی نشوند.

تست روانشناسی انتخاب رشته

همچنین امروزه بسیاری از مشاوره‌های انتخاب رشته نیز با کمک گرفتن از آزمون mbti صورت می‌گیرد. به این دلیل که افراد با استفاده از تست روانشناسی انتخاب رشته می‌توانند رشته تحصیلی متناسب با شخصیت خود را پیدا کرده و انتخاب کنند. با استفاده درست از این آزمون شخصیت‌شناسی و تطابق دادن رشته تحصیلی با شخصیت افراد می‌توان مسیر پیشرفت تحصیلی را به راحتی طی کرد. اما در صورت انتخاب رشته بدون در نظر گرفتن ویژگی‌های شخصیتی با گذشت زمان افراد دچار بی‌علاقگی شده و انتخاب نادرستی خواهند داشت که فرصت سوزی و بی‌علاقگی تحصیلی را به همراه دارد.

تست شناخت شخصیت دیگران

یکی دیگر از کاربردهای مهم تست شخصیت شناسی استفاده از آن برای شناخت شخصیت دیگران و برقراری تعامل بهتر با دیگران است که تعارضات بین فردی را از بین می‌برد. بنابراین با شناخت شخصیت دیگران می‌توان از تعارضات بین فردی پرهیز کرد و روابط را به مسیر درستی هدایت کرد. همچنین با شناخت شخصیت دیگران می‌توان با درک بهتر از مشکلات اجتماعی آنها روابط بهتری با آنها برقرار کرد و از ایجاد تنش پیشگیری کرد.

تست روانشناسی استعدادیابی

تست روانشناسی استعداد‌یابی یکی دیگر از کاربردهای تست mbti است که با اندازه‌گیری و ارزیابی استعدادها و توانایی‌های فردی بر اساس تئوری‌های روانشناسی می‌توانند در محیط‌ها و شرایط مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. این تست‌ها به افراد کمک می‌کنند تا استعدادها، نقاط قوت و نیازهای حرفه‌ای خود را بشناسند. همچنین، می‌توانند به افراد در انتخاب شغل و تحصیلات، توسعه شخصی و حرفه‌ای، و بهبود عملکرد در محیط‌های کاری کمک کنند.

بیشتر بخوانید: هنر و مهارت نه گفتن

مهم‌ترین کاربردهای تست شخصیت شناسی mbti 
مهم‌ترین کاربردهای تست شخصیت شناسی mbti

نحوه انجام تست mbti یا تست شخصیت شناسی مایرز بریگز چگونه است؟

تست اصولی و معتبر mbtiابزار روانشناسی است که برای ارزیابی نوع شخصیت افراد استفاده می‌شود. برای انجام تست MBTI یا تست شخصیت شناسی مایرز بریگز به عنوان یک فرد، معمولاً شما باید سوالاتی که در تست مطرح می‌شود را پاسخ دهید. این سوالات اغلب در خصوص ترجیحات شما در موقعیت‌های مختلف، نحوه تعامل با دیگران، تفکر و احساسات شما و … است. پس از پاسخ به تمام سوالات، نتیجه تست شما تحلیل می‌شود و نوع شخصیت شما بر اساس مدل‌های MBTI به شما ارائه می‌شود. در ادامه به دو روش معمول انجام تست اصولی و معتبر mbtiپرداخته‌ایم.

از طریق آزمون های آنلاین تیپ شخصیتی mbti

چنانچه بخواهید تست را به صورت آنلاین انجام دهید، می‌توانید به منابع آنلاین و سایت‌های معتبر که این تست‌ها را ارائه می‌دهند مراجعه کنید. اما باید به این نکته توجه کنید که منابع آنلاین قطعاً دقیق و معتبر باشند. در ادامه، برخی از سایت‌ها و منابع آنلاین معتبر و معروف برای انجام انواع آزمون تیپ های شخصیتی، آزمون آنلاین تشخیص استعداد، آزمون  آنلاین درونگرایی و برونگرایی، آزمون آنلاین خود شناسی و آزمون آنلاین شغل مناسب معرفی شده‌اند.

وب‌سایت 16personalities: این سایت به شما اجازه می‌دهد تا آزمون MBTI را رایگان انجام دهید و نتایج خود را ببینید. وب‌سایت 16personalities نتایج جامعی را ارائه می‌دهد که شامل توضیحاتی در مورد نوع شخصیت شما و ویژگی‌های مرتبط است.

ای‌سنج: وب‌سایت ای‌سنج که فعالیت خود را در سال 1397 با گروهی از افراد متخصص در زمینه روان‌شناسی آغاز کرده است که آزمون‌های مختلفی از جمله آزمون تیپ های شخصیتی را به صورت آنلاین ارائه می‌دهد. برای انجام آزمون mbti با کلیک روی دکمه سبز به صورت آنلاین و رایگان در چند دقیقه می‌توانید تحلیل ویژگی‌های شخصیتی خود را مشاهده کنید.  

از طریق پرسشنامه آزمون شخصیت مایرز بریگز mbti

روش دیگر برای تست اصولی و معتبر mbti از طریق پرسشنامه است که پرسشنامه مایرز بریگز شامل سوالاتی درباره ترجیحات شخصیتی شما در موارد مختلف مانند تعامل با دیگران، انتخاب‌های شما، نحوه تصمیم‌گیری، انرژی‌بخشی و روش‌های مقابله با مسائل است. پرسشنامه تیپ شخصیتی به منظور شناخت بهتر از نوع شخصیت افراد و بر اساس اصول مایرز بریگز طراحی شده‌ است. پرسشنامه تیپ های شخصیتی عموما شامل حدود 60-80 سوال می‌شوند که شما باید به هر یک از آن‌ها پاسخ دهید. این پاسخ‌ها معمولاً به صورت لیکرت (موافق، ناموافق، نمی‌دانم) یا بر اساس یک مقیاس (کاملاً موافق، تا حدودی موافق، متوسط، تا حدودی ناموافق، کاملاً ناموافق) است.

بعد از اتمام پرسشنامه، نتایج تحلیل می‌شوند و نوع شخصیت شما بر اساس دسته‌بندی MBTI تعیین می‌شود. این دسته‌بندی‌ها شامل انواع مختلفی از شخصیت‌ها مانند ENTJ، INFP، ESTP و … هستند. نکته مهم در هنگام پاسخ به سوالات پرسشنامه این است که صادقانه و بدون تعصب به سوالات پاسخ دهید تا تحلیل نهایی پرسشنامه به ویژگی‌های شخصیتی شما نزدیکتر باشد. همچنین برای دانلود پرسشنامه mbti نیز می‌توانید به لینک پرسشنامه تیپ شخصیتی مایرزبریگز مراجعه کنید.

پیشنهادات mbti برای توسعه فردی و تیم سازی چگونه است؟   

تست روانشناسی mbti به عنوان یک ابزار مفید برای توسعه فردی و تیم‌سازی نیز استفاده می‌شود و پس از انجام آزمون به روش‌های گفته شده در بالا در نتایج تحلیلی پیشنهاداتی نیز در راستای استفاده از آن برای توسعه فردی و تیم‌سازی ارائه می‌دهد که در ادامه به برخی از موارد مشابه اشاره شده است:

  • شناخت بیشتر از خود و دیگران: آزمون شخصیت شناسی mbti به افراد کمک می‌کند تا درک بهتری از خود و دیگران داشته باشند و با شناخت نوع شخصیت خود و همکاران، روابط بهتری با آنها برقرار کنند و به راحتی با نقاط قوت و ضعف خود آشنا شوند.
  • توسعه مهارت‌های ارتباطی: با شناخت نوع شخصیتی افراد از طریق آزمون تست شخصیت، می‌توانید مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشیده و ارتباطات موثرتری را با آن‌ها برقرار کنید.
  • تشویق به توسعه فردی: با شناخت نوع شخصیتی خود، می‌توانید به سمت توسعه و بهبود خود هدایت شوید و با توجه به نقاط قوت و ضعف شخصیتی خود برنامه‌های توسعه فردی را طراحی کنید.
  • تیم‌سازی مؤثر: با استفاده از آزمون تیپهای شخصیتی mbti می‌توانید ترکیبی از افراد با انواع شخصیت‌های مختلف را در یک تیم تشکیل دهید که به تنوع و تعادل در تیم کمک می‌کند و توانایی‌های هر فرد را به خوبی به کار می‌گیرد.
  • سازماندهی و بهره‌وری بالاتر: با شناخت نوع شخصیت هر فرد از طریق آزمون تست شخصیت، می‌توانید وظایف و مسئولیت‌ها را بر اساس توانایی‌ها و استعدادهای هر فرد تخصیص دهید که به بهره‌وری بالاتر در سازمان کمک می‌کند.
پیشنهادات mbti برای توسعه فردی و تیم سازی چگونه است؟   
پیشنهادات mbti برای توسعه فردی و تیم سازی چگونه است؟

تاریخچه تست mbti     

تاریخچه تست روانشناسی mbti به پایان دهه ۱۹۲۰ و آغاز دهه ۱۹۳۰ باز می‌گردد. مادر و دختری به نام‌های کاترین کوکس بریگز و ایزابل بریگز مایرز این تست شخصیتی را توسعه دادند. آنها از تئوری‌های روان‌شناسی کارل یونگ و همچنین از ایده‌های پدر ایزابل الهام گرفتند. ایزابل بریگز مایرز به طور مداوم با مفهومی که به آن تابعیت همگونی اطلاق می‌شود، مبارزه کرد. او اعتقاد داشت که هر فرد دارای یک تیپ شخصیتی خاص است و این تفاوت‌ها باید به عنوان قسمتی از توانمندی‌های فرد شناخته شوند. پس از توسعه تئوری و مدل‌های آزمون تست شخصیت MBTI در سال ۱۹۴۲، مادر و دختر مایرز تستی را ارائه دادند که به عنوان تست شخصیت شناسی مایرز-بریگز شناخته می‌شود.

نکته مهم این است که کاترین کوکس بریگز و ایزابل بریگز مایرز هیچ کدام تحصیلات روان‌شناسی نداشتند و تیپ شخصیتی ایزابل بریگز درون‌گرا، شهودی، احساسی و ادراکی بود. مایرز اعتقاد داشت درون گرایان بیشترین نتیجه و استفاده را از این تست می‌گیرند. در ادامه این مادر و دختر شاخص‌های تیپ شخصیت‌شناسی را ایجاد کردند که این آزمون شخصیت مایرز–بریگز موردتوجه موسسه هنری چنسی قرار گرفت و این موسسه آنها را تحت حمایت خود قرار داد، که به این صورت اولین نسخه راهنمای تست شخصیت شناسی مایرز بریگز منتشر شد. در طی سال‌ها، تست شخصیت مایرز بریگز با توجه به بازخورد و تجربیات بیشتر، بهبود یافته و به شکلی که امروزه می‌شناسیم درآمده است. آزمون مایرز بریگز به طور گسترده در زمینه‌های مختلفی از جمله مشاوره، توسعه فردی، مدیریت، آموزش، تیم‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تست به عنوان یک ابزار قدرتمند برای درک بهتر خود و دیگران مورد توجه قرار گرفته است.

جمع بندی

در این مقاله از وب‌سایت تودی به بررسی جامع و کامل تست شخصیت شناسی mbti پرداختیم و به این سوال که mbti چیست پاسخ داده شد. در مجموع می‌توان تست شخصیت شناسی mbti را یک ابزار قدرتمند دانست که به افراد کمک می‌کند تا درک بهتری از خود و دیگران پیدا کنند و ارتباطات بهتری در روابط شخصی و حرفه‌ای داشته باشند. همچنین همانطور که پیش از این اشاره شد تست شخصیت شناسی mbti می‌تواند در محیط‌های مختلف آموزشی، مدیریتی و تیم سازی استفاده شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *