Search
Close this search box.
گزینش همه چیز درباره بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد + شرایط ثبت نام بیمه مشاغل ازاد همه چیز درباره بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد + شرایط ثبت نام بیمه مشاغل ازاد

همه چیز درباره بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد + شرایط ثبت نام بیمه مشاغل ازاد

راهنمای مطالعه
 در این مقاله با اینکه بیمه مشاغل آزاد چیست، شرایط دریافت بیمه مشاغل، مدارک لازم جهت ثبت‌نام در بیمه و نحوه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد چگونه است، آشنا شدیم. این بیمه به‌عنوان یکی از زیر دسته‌های بیمه خویش‌فرما مناسب افرادی است که تحت پوشش بیمه اجباری قرار ندارند و خود به‌عنوان کارفرمای خود فعالیت می‌کنند. با اینکه بیمه مشاغل آزاد خدماتی مانند بیمه درمانی، بیمه بازنشستگی، بیمه ازکارافتادگی و بیمه فوت را ارائه می‌کند، اما شامل بیمه بیکاری نمی‌شود و فرانشیز پایین به همراه حق بیمه بالایی دارد.

سازمان تأمین اجتماعی به‌منظور تضمین آینده اقشار مختلف جامعه، پوشش‌های بیمه‌ای مختلفی را در اختیار افراد قرار می‌دهد. این سازمان دو نوع بیمه را ارائه می‌دهد؛ بیمه اجباری و بیمه اختیاری. بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد یکی از زیردسته‌های بیمه اختیاری است که در آن، افراد خود را بیمه می‌کنند. با رشد کسب‌وکارهای کوچک و خانگی، نگرانی‌ها درباره بیمه افزایش‌یافته است؛ بنابراین، بیمه تأمین اجتماعی علاوه بر بیمه‌های اجباری، برای خود کارفرمایان نقش مهم دارد. تقریباً دو میلیون نفر تا سال ۱۳۹۹ از بیمه‌شده‌های سازمان تأمین اجتماعی، شامل بیمه حرفه و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری بودند.  این بیمه باتوجه‌به اینکه بیمه چالش مالیات در زندگی بازنشستگان است بسیار مفید خواهد بود.

اگر شما برای کسب‌وکار خود به دنبال خرید بیمه مشاغل آزاد هستید با ما همراه باشید تا پس از شناخت این بیمه، شرایط ثبت‌نام بیمه مشاغل آزاد، نحوه ثبت نام در این بیمه و محاسبه حق بیمه مشاغل آزاد و نحوه پرداخت حق بیمه با توجه به انواع بیمه مشاغل آزاد را یاد بگیرید

بیمه مشاغل آزاد چیست؟ بیمه مشاغل آزاد یعنی چه

بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی، به‌عنوان یک بیمه خویش‌فرما توسط صاحبان مشاغل آزاد و کارفرمایانی که تحت پوشش بیمه اجباری نیستند، استفاده می‌شود. بیمه کارگری مشاغل آزاد اختیاری است و بیمه‌شده می‌تواند هر زمان که خواست، قرارداد بیمه را فسخ کند. ثبت‌نام در بیمه مشاغل آزاد نیاز به مجوز استناد اشتغال صادره از مراکز ذی‌صلاح یا به تشخیص هیئت‌مدیره سازمان تأمین اجتماعی دارد. افراد با حرفه و شغل آزاد یا به‌عنوان کارفرما فعال هستند، می‌توانند تحت پوشش بیمه مشاغل آزاد قرار بگیرند. بیمه حرف و مشاغل آزاد مناسب افراد است که خودشان کارفرمای خود باشند و تحت پوشش هیچ بیمه و کارفرمای دیگری نباشند. در بیمه مشاغل آزاد، شرط سن نقش مهمی دارد؛ برای خانم‌ها ۴۵ و برای آقایان ۵۰ سال است. اگر سن فرد از این حد بالاتر باشد، باید دوبرابر سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد تا بتواند از این بیمه استفاده کند. در نهایت، بستگی به نوع شغل و شغلی که دارید، شروط و قوانین مخصوصی در خصوص ثبت‌نام و پذیرش در مشاغل آزاد بیمه وجود دارد.

بیمه مشاغل آزاد چیست؟ بیمه مشاغل آزاد یعنی چه
بیمه مشاغل آزاد چیست؟ بیمه مشاغل آزاد یعنی چه

شرایط ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد

باتوجه‌به شرایط ثبت‌نام بیمه مشاغل آزاد، این بیمه برای افرادی که بیمه اجباری نیستند و در ارگان، سازمان و شرکت خاصی استخدام نشده‌اند پوشش خواهد داد. اگر بخواهید با دیگرشرایط ثبت‌نام بیمه مشاغل آزاد آشنا شوید، پاراگراف زیر را بخوانید: 

بیمه‌شدگان مشاغل آزاد باید کارفرمای خویش باشند و یک شغل آزاد نیز در اختیار داشته باشند. شروط سنی برای دریافت بیمه مشاغل آزاد ثبت‌نام بسیار بااهمیت است؛ لذا ضروری است که زنان قبل از ۴۵ سالگی و مردان قبل از ۵۰ سالگی اقدام به دریافت بیمه مشاغل آزاد کنند. افرادی که بالاتر از ۵۵ سال سن دارند و می‌خواهند تحت پوشش بیمه مشاغل آزاد باشند، بایستی ۱۰ سال سابقه بیمه تأمین اجتماعی را داشته باشند؛ در غیر این صورت شامل این بیمه نخواهند شد؛ البته اگر افراد بیش از ۱۰ سال سابقه بیمه داشته باشند، بدون درنظرگرفتن شروط سنی می‌توانند از بیمه مشاغل آزاد بهره‌مند شوند. همچنین داشتن حداقل ۱۸ سال سن موقع ثبت‌نام نیز ضروری است.

نحوه انعقاد قرارداد بیمه حرف و مشاغل آزاد

برای عقد قرارداد بیمه مشاغل آزاد و ثبت‌نام بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی، می‌توان به دو صورت حضوری و غیرحضوری اقدام کرد. برای انعقاد بیمه مشاغل آزاد و ثبت‌نام حضوری، کافی است به نزدیک‌ترین شعبه سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنید و فرم‌های مربوطه را تکمیل کنید. پس از بررسی، نتیجه ظرف مدت ۲ ماه به شما اعلام خواهد شد

روش دیگر ثبت‌نام، استفاده از خدمات غیرحضوری سازمان است. برای این منظور، به سایت https://es.tamin.ir مراجعه کنید و ثبت‌نام کنید. در پنل کاربری، از منوی «بیمه‌شدگان»، گزینه «انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد» را انتخاب کنید و درخواست خود را ثبت کنید. در ادامه مراحل دیگر را بررسی می‌کنیم: 

  • در صفحه جدیدی که باز می‌شود، پایین بخش «اطلاعات هویتی»، باید روی دکمه «مشاهده ضوابط و مقررات» کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی ثبت‌نام شوید.
  • در صورت موافقت با قوانین، با کلیک روی گزینه «موافقم» صفحه جدیدی برای شما باز خواهد شد.
  • در صفحه بعد باید صحت اطلاعات را تأیید کرده و در صورت نیاز به اصلاح روی گزینه «اطلاعات نشانی نادرست است و باید اصلاح شود» کلیک کنید.
  • در مرحله بعدی جزئیات مربوط به احراز یا عدم احراز شرایط مقرر برای انعقاد قرارداد را مشاهده خواهید کرد.
  • در مرحله بعد باتوجه‌به توضیحات ارائه‌شده باید مبلغ حق بیمه ماهانه را تعیین کنید.

 حق بیمه مشاغل آزاد یک مسئله اساسی برای افرادی است که به‌صورت خودمختارانه فعالیت حرفه‌ای خود را انجام می‌دهند. نرخ بیمه مشاغل آزاد با نرخ‌های ۱۴ درصد و ۱۸ درصد ارائه می‌شود که هزینه‌های بیمه مشاغل آزاد آن به تفاوت در نرخ پرداخت شده بستگی دارد. برای اینکه بدانید میزان حق بیمه مشاغل آزاد چقدر است و آشنایی با نرخ بیمه مشاغل آزاد و مبلغ بیمه آزاد تأمین اجتماعی ۱۴۰۲ پاراگراف زیر را بخوانید

  • در پایان بعد از تأیید اطلاعات، ثبت‌نام شما تکمیل خواهد شد.

 برای کسب اطلاعات تکمیلی و راهنمایی بیشتر، متقاضیان می‌توانند به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir مراجعه کنند یا با مرکز ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تأمین اجتماعی با شماره‌تلفن ۱۴۲۰ تماس بگیرند

حق بیمه مشاغل آزاد 1402 چقدر است؟

 اگر بخواهید بدانید نرخ بیمه مشاغل آزاد چقدر است؟ در سال ۱۴۰۲، شورای‌عالی کار تصویب کرد که حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری افزایش ۵۷ درصدی داشته و مبالغ مشخصی به‌عنوان حق بیمه اعلام شود. بر اساس این تصویب، مبلغ حق بیمه آزاد تأمین اجتماعی (هزینه بیمه مشاغل آزاد) و نحوه محاسبه حق بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی بر اساس درصدهای مختلف انجام می‌شود

  • مشاغل آزاد با نرخ ۱۲ درصد: حق بیمه بازنشستگی و فوت بعد از آن ۵۱۸,۲۸۹ تومان در ماه‌های ۳۱ روزه شش‌ماهه اول سال و ۵۰۱,۵۷۰ تومان در ماه‌های ۳۰ روزه شش‌ماهه دوم سال.
  • مشاغل آزاد با نرخ ۱۴ درصد: حق بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از آن ۶۰۴,۶۷۰ تومان در ماه‌های ۳۱ روزه شش‌ماهه اول سال و ۵۸۵,۱۶۵ تومان در ماه‌های ۳۰ روزه شش‌ماهه دوم سال.
  • مشاغل آزاد با نرخ ۱۸ درصد: حق بیمه بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی ۷۷۷,۴۳۳ تومان در ماه‌های ۳۱ روزه شش‌ماهه اول سال و ۷۵۲,۳۵۵ تومان در ماه‌های ۳۰ روزه شش‌ماهه دوم سال.

این افزایش نرخ حق بیمه تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال‌های قبل قابل‌ملاحظه است، کارفرمایان و کارگران هر ماه مبلغ حق بیمه را پرداخت کرده و این مبلغ به‌صورت ماهانه از حساب آن‌ها کسر شده و به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.

این مبالغ بر اساس پایه حقوق و دستمزد مصوب وزارت کار محاسبه شده و توسط فرد باید به‌صورت ماهانه پرداخت شود. از طریق سامانه تأمین اجتماعی می‌توانید اقدامات لازم برای واریز حق بیمه تأمین اجتماعی را انجام دهید

برای معافیت از معاینه پزشکی در بیمه مشاغل آزاد، شرایط خاص وجود دارد. به‌عنوان‌مثال:اگر بخواهید با نرخ ۱۸ درصد قرارداد ببندید و سابقه پرداخت حق بیمه دارید، ممکن است از معاینات پزشکی معاف شوید

حق بیمه مشاغل آزاد 1402 چقدر است؟
حق بیمه مشاغل آزاد 1402 چقدر است؟

محاسبه بیمه مشاغل آزاد

 برای محاسبه حق بیمه مشاغل آزاد باید گفت مبلغ مستمری در بیمه‌های خویش‌فرمای تأمین اجتماعی از جمله بیمه مشاغل آزاد، به میزان حق بیمه پرداختی و مدت زمانی که حق بیمه پرداخت می‌کنیم، بستگی دارد. به‌طورکلی هر چقدر دستمزدی که بر اساس آن پرداخت حق بیمه پرداخت می‌کنیم بیشتر باشد، میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد هم بیشتر می‌شود. البته در بیمه مشاغل آزاد می‌توانیم مبلغ حق بیمه را خودمان انتخاب کنیم. جدول بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی ۱۴۰۲ برای انتخاب حداقل دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه مطابق با مبالغ مصوب شورای‌عالی کار تا حداکثر دستمزد مصوب (که معادل هفت‌برابر حداقل دستمزد است) به شکل زیر است: 

حق بیمه ۱۲درصد (بازنشستگی)حق بیمه ۱۴درصد (بازنشستگی و فوت)حق بیمه ۱۸درصد (بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی)
ماه‌های ۳۰ روزه: ۶۳۶ هزار و ۹۹۴ تومانماه‌های ۳۰ روزه: ۷۴۳ هزار و ۱۵۹ تومانماه‌های ۳۰ روزه: ۹۵۵ هزار و ۴۹۱ تومان
ماه‌های ۳۱ روزه: ۶۵۸ هزار و ۲۲۴ تومانماه‌های ۳۱ روزه: ۷۶۷ هزار و ۹۲۸ تومانماه‌های ۳۱ روزه: ۹۶۷ هزار و ۳۳۶ تومان

 یک نکته مهم در حقوق بیمه مشاغل آزاد این است که بهترین پوشش بیمه برای کار آزاد مربوط به حق بیمه ۱۸ درصدی است. این بیمه کامل‌ترین سطح پوششی را دارد: یعنی پوشش‌های بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی. درضمن تعرفه حق بیمه اختیاری هم معمولاً ۲۶ درصد از مبلغ قرارداد بین سازمان تأمین اجتماعی و بیمه‌شده تعیین می‌شود.

خدمات بیمه مشاغل آزاد

انعقاد قرارداد بیمه مشاغل آزاد” یا “عقد قرارداد بیمه مشاغل آزاد” به معنای اخذ بیمه اختیاری توسط افراد به‌منظور حفاظت از خود در مواجهه با رویدادهای ناگوار مالی و پزشکی است. این نوع بیمه شامل پوشش‌هایی همچون مستمری بازنشستگی، حقوق از کارافتادگی و بیمه فوت است که با کسر درصدهای مختلف از حقوق درآمدهای فرد، به‌عنوان حق بیمه پرداخت می‌شود.

بیمه تکمیلی تامین اجتماعی مشاغل آزاد

بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی مشاغل آزاد، یک نوع بیمه اختیاری است که برای افرادی که به‌عنوان مشاغل آزاد فعالیت می‌کنند، فراهم شده است. این بیمه به افراد این گروه کمک مالی در صورت بروز حوادث ناگوار و بیماری‌ها ارائه می‌دهد. با پرداخت حق بیمه، فرد حقوق و مزایای خاص خود را تعیین کرده و در صورت نیاز به پوشش‌های اضافی نسبت به بیمه تأمین اجتماعی عادی دارد. این نوع بیمه به افراد فرصت می‌دهد تا پوشش‌های مناسب و سفارشی را برای خود انتخاب کنند و در مواقع ضرورت از آن استفاده کنند.

برای انتخاب بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی مشاغل آزاد، شما می‌توانید از شرکت‌های بیمه پرسش کنید و مراکز طرف قرارداد بیمه را بدانید و از بیمه‌های پوشش‌های گسترده‌ای و هزینه‌های ناشی از بیماری‌ها استفاده کنید. برای خرید بیمه تکمیلی تأمین اجتماعی مشاغل آزاد، می‌توانید به‌صورت انفرادی یا خانوادگی اقدام کنید. برای خرید بیمه تکمیلی، شرایط مختلفی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. به‌عنوان‌مثال، برای خرید بیمه تکمیلی خانوادگی سامان، شرط سنی زیر ۷۰ سال وجود دارد. همچنین، برخی از شرکت‌های بیمه تخفیفات ویژه‌ای برای خانواده‌های ۳ نفر به بالا، خرید نقدی و حداکثر تخفیف ۲۵ درصد ارائه می‌دهند. برای خرید بیمه تکمیلی، معمولاً مبالغ حق بیمه بسته به نوع پوشش و شرکت بیمه متغیر است و معمولاً حق بیمه اضافه‌تر در سنین بالاتر نسبت به سنین پایین‌تر است که باید هنگام ثبت‌نام و تمدید قرارداد بیمه مشاغل آزاد به آنها توجه کرد

در مورد انتخاب بهترین بیمه تکمیلی مشاغل آزاد باید گفت اگر شغل آزاد دارید و به دنبال یک راهکار بیمه‌ای با پوشش گسترده هستید، می‌توانید هر ۳ نوع بیمه تکمیلی انفرادی یعنی بیمه تکمیلی انفرادی سامان، تعاون، بیمه درمان تکمیلی انفرادی SOS و بیمه آسماری را بدون نیاز به داشتن دفترچه درمانی خریداری کنید و از همه پوشش‌های بیمه‌های تکمیلی استفاده نمایید.

بیمه خدمات درمانی مشاغل آزاد

هزینه درمان بیمه مشاغل آزاد شامل پوشش هزینه‌های درمانی است که از طریق بیمه مشاغل آزاد به افراد تعلق می‌گیرد. بیمه درمان مشاغل آزاد به افراد تعلق می‌گیرد دارای فرانشیز است. به‌این‌ترتیب، در صورت استفاده از خدمات در مراکز درمانی طرف قرارداد تأمین اجتماعی، بیمه هزینه‌های درمانی فرد را پرداخت می‌کند. این فرانشیز شامل ۱۰ درصد برای درمان‌های بستری و ۳۰ درصد برای درمان‌های سرپایی در مراکز تأمین اجتماعی است. باتوجه‌به این که فرانشیز این بیمه پایین است، استفاده از بیمه‌های درمان تکمیلی مانند بیمه آسماری گزینه بسیار بهتری است.

  • بیمه مشاغل آزاد شامل مدارک لازم زیر برای ثبت نام و فرم ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد است. مراجعه حضوری شخص متقاضی به کارگزاری بیمه
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی و کارت پایان خدمت یا معافی
  • پنج قطعه عکس 4*3 جدید جهت ارسال به معاینات و اخذ شماره بیمه(ارائه شماره بیمه در صورت داشتن سابقه پرداخت حق بیمه)
  • کپی پروانه کسب (مشاغل)

شرایط ثبت‌نام بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد نیز در پاراگراف‌های بالا تحت عنوان شرایط گرفتن بیمه مشاغل آزاد آورده شده است.

بیمه بیکاری مشاغل آزاد

برای دریافت بیمه بیکاری افراد نباید در زمره صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و بیمه‌شدگان اختیاری (خدمات بیمه مشاغل آزاد) باشند؛

عیدی بیمه مشاغل آزاد

عیدی کارگران مشاغل آزاد مانند کارگران فصلی تعیین می شود و برای افرادی که کمتر از یک سال سابقه کار دارند بر اساس روزها و ساعات کاری آن ها محاسبه می شود. در مورد دریافت بیمه مشاغل آزاد و شرایط ثبت نام بیمه مشاغل در پاراگراف های بالا صحبت شد.

خدمات بیمه مشاغل آزاد
خدمات بیمه مشاغل آزاد

انواع بیمه مشاغل آزاد

بیمه مشاغل آزاد یکی از بهترین انواع بیمه است. در بیمه مشاغل آزاد به دلایلی فرد نمی تواند از نوع اجباری استفاده کند به همین دلیل باید از خویش‌فرما استفاده نماید. بیمه مشاغل آزاد اکثر مزایای نوع بیمه اجباری اعم از بازنشستگی، از کارافتادگی و درمان را شامل می شود. . این بیمه برای افرادی که در انجام کارهای آزاد و انتقالی به کشورهای دیگر به کار می روند، ارزشمند است. در مورد تفاوت بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد باید به این نکته اشاره کنیم که بیمه اختیاری فقط شامل بیمه ۲۷ درصد است که کلیه خدمات بیمه اجتماعی از قبیل مستمری بازنشستگی، هزینه اروتز، پروتز، از کار افتادگی و خدمات کفن و دفن را در بر می‌گیرد. ولی بیمه مشاغل آزاد در انواع مختلف بیمه مشاغل آزاد ۱۲ درصد، بیمه مشاغل آزاد ۱۴ درصد و بیمه مشاغل آزاد ۱۸ درصد می‌شود که هر کدام مزایای خاصی دارند. همچنین بسته به مبلغ حق بیمه و شرایط بیمه حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد و اختیاری متفاوت است. در مورد بیمه مشاغل آزاد مبلغ(بیمه مشاغل آزاد قیمت) در پاراگراف محاسبه بیمه مشاغل آزاد صحبت شده است

بیمه مشاغل آزاد 18درصد) مزایای بیمه مشاغل آزاد 18 درصد

مزایای بیمه مشاغل آزاد 18 درصد در پوشش‌های آن است. این نوع بیمه، از کارافتادگی، فوت و بازنشستگی را پوشش می‌دهد که در حقیقت بیشترین پوشش نسبت به بقیه است و بهترین بیمه برای مشاغل آزاد محسوب میشود

بیمه مشاغل آزاد اختیاری

بیمه اختیاری فقط شامل بیمه ۲۷ درصد است که کلیه خدمات بیمه اجتماعی از قبیل مستمری بازنشستگی، هزینه اروتز، پروتز، ازکارافتادگی و خدمات کفن‌ودفن را در بر می‌گیرد. بیمه مشاغل آزاد بیمه ایران خدمات مختلفی را در نظر گرفته است. قرارداد بیمه عمر و بازنشستگی مشاغل آزاد کاملاً باتوجه‌به شرایط اقتصادی و مالی هر فرد باز می‌شود.

بیمه خویش فرما مشاغل آزاد

بیمه خویش‌فرما مشاغل آزاد یک گزینه مهم در حوزه بیمه و جز انواع بیمه مشاغل آزاد است که افراد را از مشکلات بیکاری و بازنشستگی حفظ می‌کند. این نوع بیمه شامل پوشش‌های مختلفی از جمله کارافتادگی، فوت و بازنشستگی است و افراد می‌توانند از خدمات آن مثل مستمری بازنشستگی و حقوق از کارافتادگی بهره‌مند شوند. همچنین، حق بیمه برای بیمه خویش‌فرما مشاغل آزاد معمولاً به‌صورت درصدهای مختلف از دستمزد محاسبه می‌شود که بسته به نوع پوشش (بازنشستگی، فوت، و از کارافتادگی)، درصدهای ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد قابل‌انتخاب است.

بیمه عمر مشاغل آزاد

همان‌طور که از نام بیمه عمر شاغل آزاد پیداست، این بیمه‌نامه به افرادی اختصاص دارد که شغل آن‌ها جزو مشاغل آزاد محسوب می‌شوند و به‌صورت رسمی در هیچ یک از سازمان‌های دولتی فعالیت ندارند در بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری، مدت قرارداد حداقل ۵ سال و حداکثر ۳۰ سال است. در این میان مثلاً بعد از ۱۰ سال، اگر بیمه شده نخواهد ادامه دهد. هر چقدر در این مدت در صندوق بیمه‌ای‌اش ذخیره شده باشد. با سودهای آن به بیمه شده برگردانده می‌شود که معمولاً برای ۱۰ سال، ۱/۵ برابر حق بیمه‌هایی است که در این مدت پرداخت کرده است.

بهترین بیمه برای مشاغل آزاد

انتخاب بهترین بیمه برای مشاغل آزاد نیاز به بررسی دقیق نیازهای شخصی و خانوادگی دارد تا بهترین تصمیم در خصوص پوشش‌های مالی و درمانی گرفته شود. 

شرایط بازنشستگی بیمه حرف و مشاغل آزاد

شرایط بازنشستگی بیمه خویش‌فرما مشاغل آزاد تقریباً مشابه با سایر بیمه‌ها است. در ادامه سن بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد و میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد صحبت می‌شود تا بیشتر با بیمه بازنشستگی مشاغل آزاد آشنا شوید.

میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد

باتوجه‌به اینکه در مشاغل آزاد تمام حق بیمه بر عهده‌ی خود بیمه‌گزار است، به‌جای ۳۰ درصد، عدد کمتری برای حق بیمه در نظر گرفته شده است. همچنین در بیمه خوداشتغالی سه سطح مختلف در نظر گرفته شده است که هر شخص می‌تواند طرح مدنظر خودش را انتخاب کند. این سطوح شامل بیمه مشاغل آزاد ۱۸ درصد، ۱۴درصد و ۱۲ درصد می‌شود که به آنها انواع بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد هم می‌گویند. همچنین بیمه تکمیلی برای مشاغل آزاد به شما امکان می‌دهد تا از این بیمه برای امنیت و امنیت شخصی خود استفاده کنید. بیمه ایران یکی از بهترین بیمه تکمیلی برای مشاغل آزاد است

سن بازنشستگی مشاغل آزاد

سن بازنشستگی مشاغل آزاد با سایر موارد بیمه بازنشستگی تفاوتی ندارد و شامل موارد زیر می‌شود:

  • بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه کار (برای خانم‌های بالای ۵۵ سال و آقایان بالای ۶۰ سال)
  • بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار برای خانم‌های بالای ۴۲ سال
  • بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب در مشاغل سخت
  • بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار (برای آقایان بالای ۶۰ سال و خانم‌های بالای ۵۵ سال)
  • بازنشستگی با ۳۰ سال سابقه کار (برای آقایان بالای ۵۰ سال و خانم‌های بالای ۴۰ سال)
  • بازنشستگی با ۳۵ سال سابقه کار
  • بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد برای خانم‌های بالای ۵۵ سال و آقایان بالای ۶۰ سال
  • بازنشستگی با ۳۰ سال سابقه کار برای خانم‌های بالای ۴۰ سال و آقایان بالای ۵۰ سال
  • بازنشستگی با ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد بدون در نظر گرفتن شرایط سنی

در مورد  بیمه تکمیلی و هزینه بیمه تکمیلی مشاغل آزاد میتونیدصفحه بیمه ایران را مشاهده کنید.

شرایط بازنشستگی بیمه حرف و مشاغل آزاد
شرایط بازنشستگی بیمه حرف و مشاغل آزاد

تفاوت حقوق بازنشستگی بیمه اختیاری و مشاغل آزاد

 بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد از لحاظ خدمات درمان و هزینه درمان تفاوت‌های مهمی دارند. اینکه تفاوت حقوق بازنشستگی بیمه اختیاری و مشاغل آزاد چگونـه است؟ بسته به مبلغ حق بیمه و شرایط بیمه حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد و اختیاری متفاوت است.

در بیمه اختیاری، 27 درصد از کل خدمات تعلق می‌گیرد که شامل مستمری بازنشستگی، خدمات کفن و دفن، پروتز و اروتز و درمان می‌شود.

ولی در بیمه مشاغل آزاد انواع مختلفی دارد به همین دلیل هزینه پرداختی برای این نوع بیمه تأمین اجتماعی متفاوت است. به‌عنوان نمونه برای مشاغل آزاد ۱۲ درصد میزان حق بیمه ۶۵۸۰۰۰ تومان و برای مشاغل آزاد ۱۴ درصد مبلغ حق بیمه ۷۶۸۰۰۰ و برای مشاغل آزاد ۱۸ درصد مبلغ حق بیمه ۹۸۷۰۰۰ تومان است. باتوجه‌به تعهدات که انواع بیمه مشاغل آزاد دارند، حق بیمه پرداختی آن‌ها متفاوت خواهد بود.

نحوه پرداخت بیمه مشاغل آزاد

 برای پرداخت اینترنتی حق بیمه صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد کافی است و یکی از ۴ روش زیر را برای ارسال حق بیمه مشاغل آزادمتحان کنید

پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد با ATM و با موبایل بدون اینترنت: 

 شناسه و مبلغ پرداخت را از پنل کاربری خود در سایت ببینید.

 با مراجعه به دستگاه عابربانک گزینه پرداخت حق بیمه تأمین مشاغل آزاد را انتخاب کرده و شناسه و مبلغ پرداخت را وارد کنید.

 بعد از پرداخت، رسید آن را دریافت خواهید کرد.

 پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد با موبایل بدون اینترنت: 

 شماره #۷۱۳۷۲۴ را با تلفن همراه خود شماره‌گیری کنید.

 در این مرحله پنجره‌ای با نام سازمان تأمین اجتماعی برایتان باز خواهد شد که باید شناسه قبض را وارد کنید.

 با ارسال شناسه قبض فیش بیمه، اطلاعات آن از جمله مبلغ به شما نمایش داده خواهد شد که باید آن را تأیید کنید.

 مشخصات کارت‌بانکی با رمز پویا را وارد کنید.

 بعد از انجام مراحل بالا، رسید پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد برایتان ارسال خواهد شد.

 ثبت‌نام و پرداخت بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد با اپلیکیشن تأمین من: 

 اپلیکیشن پرداخت بیمه تأمین اجتماعی با نام «تأمین من» را از اپ‌استورهای مختلت یا سایت تأمین اجتماعی دریافت کنید.

 اپلیکیشن تأمین من برای انواع گوشی‌های اندروید و iOS قابل‌دانلود و نصب است.

 پرداخت بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد با سامانه یک‌پارچه تأمین اجتماعی: 

 برای پرداخت بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد به‌صورت اینترنتی، لازم است که افراد، قبلاً در سایت سازمان بیمه تأمین اجتماعی، ثبت‌نام کرده و رمز عبور دریافت کرده باشند.

در غیر این صورت، لازم است که بیمه‌شدگان، مجدداً به سایت سازمان تأمین اجتماعی، وارد شوند و از طریق این سایت و ثبت‌نام کنند بعد از ورود به پنل کاربری با نام کاربری و رمز عبور، از قسمت «بیمه‌شدگان» موس را روی گزینه «بیمه‌شدگان خاص» نگه دارید و روی دکمه «پرداخت حق بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد» کلیک کنید. پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد از طریق گوشی به کمک اپلیکیشن موبایلی سازمان تأمین اجتماعی و سرویس پیامکی تأمین اجتماعی نیز امکان‌پذیر است.

 درصورتی‌که هیچ یک از روش‌های پرداخت فیش بیمه مشاغل آزاد نمی‌خواهید استفاده کنید روش حضوری پرداخت بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد استفاده کنید و به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کرده و فرم ثبت‌نام بیمه مشاغل آزاد را پر کنید. در نظر داشته باشید بیمه بیکاری مشاغل آزاد وجود ندارد

پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد از طریق گوشی

برای پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد از طریق گوشی، می‌توانید از اپلیکیشن‌های مختلف یا سامانه‌های آنلاین مربوط به سازمان تأمین اجتماعی استفاده کنید. این روش‌ها به شما این امکان را می‌دهند که به صورت آسان و سریع حق بیمه خود را پرداخت کنید. برای این منظور، می‌توانید به سایت‌های مختلف مربوط به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه کنید، همچنین اپلیکیشن‌های تأمین من و دیگر اپلیکیشن‌های خدماتی نظیر آپ هم قابل استفاده هستند

پرتال سازمانی بیمه مشاغل آزاد

پرتال سازمانی بیمه مشاغل آزاد به‌عنوان یکی از بهترین راه‌های ارتباط با سازمان تأمین اجتماعی است. این سایت به شما امکان می‌دهد تا از خدمات و امکانات سازمان تأمین اجتماعی استفاده کنید. سازمان تأمین اجتماعی برای راحتی کاربران هنگام پرداخت اینترنتی حق بیمه مشاغل آزاد پلتفرمی را طراحی و راه‌اندازی کرده است. برای پرداخت اینترنتی حق بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد و عیدی بیمه مشاغل آزاد فقط کافی است وارد سایت بیمه مشاغل آزاد به نام samt.tamin.ir شوید.

نحوه پرداخت بیمه مشاغل آزاد
نحوه پرداخت بیمه مشاغل آزاد

مشاهده سوابق بیمه مشاغل آزاد

روش‌های مشاهده سریع سوابق بیمه تأمین اجتماعی با کد ملی و به‌وسیله موبایل و بیمه بدون نیاز به مراجعه حضوری سه‌راه پیشروی شماست: 

دریافت سوابق بیمه مشاغل آزاد با استفاده از کد دستوری (#۱۴۲۰*۴*) کد ussd

 کد USSD برای مشاهده سوابق بیمه تأمین اجتماعی از طریق تلفن همراه قابل شماره‌گیری است و برای تمام اپراتورهای تلفن همراه فعال در کشور اعم از همراه اول، ایرانسل و رایتل یکسان است. قبل از شماره‌گیری کد USSD برای مشاهده سوابق بیمه، ضروری است که حتماً در سایت https://sabeghe.tamin.ir – https://portal.tamin.ir یا https://samt.tamin.ir ثبت‌نام کنید و شماره‌تلفنی که با آن کد را شماره‌گیری می‌کنید، با شماره‌تلفن کاربری خود در سامانه تأمین اجتماعی یکسان و به نام خودتان باشد.

 مراحل دریافت سوابق بیمه مشاغل با استفاده از کد دستوری

  • ۱: کد #۱۴۲۰*۴* را شماره‌گیری نمایید. (این کد برای تمام اپراتورها فعال است).
  • برای مشاهده سابقه بیمه، عدد ۲ (استعلام‌ها) را شماره‌گیری کنید.
  • ۲: در ادامه با انتخاب گزینۀ استعلام، با منوی جدیدی روبرو می‌شوید که برای اطلاع از آخرین سابقه، باید گزینه ۱ (آخرین سابقه) را انتخاب کنید
  • با انتخاب گزینه آخرین سابقه، در کادری که نمایش داده می‌شود، کد ملی خودتان را وارد کنید.
  • درصورتی‌که در سامانه تأمین اجتماعی کد ملی شما ثبت شده باشد، آخرین سابقه بیمه خود را مشاهده خواهید کرد.

 مزایای این روش

    • سریع‌ترین روش
    • بدون نیاز به اینترنت
  • مشاهده سوابق بدون جزئیات

دریافت سوابق بیمه مشاغل آزاد با استفاده از اپلیکیشن تامین من (tamin.ir/page/app)

 برای استفاده از اپلیکیشن تأمین من ابتدا باید حساب کاربری بسازید و با استفاده از کد ملی و شماره تماس می‌توانید اپلیکیشن را نصب و از خدمات آن بهره‌مند شوید. این اپلیکیشن امکاناتی مانند انعقاد انواع قراردادها، استعلام عناوین شغلی، اعتراض به سوابق ناموجود، جست‌وجو مراکز ارائه‌دهنده خدمات، استعلام مستمری با نمایش‌دادن آخرین فیش حقوقی و… به شما ارائه می‌دهد.

 مراحل دریافت سوابق بیمه مشاغل آزاد با استفاده از اپلیکیشن تأمین من

  • به صفحه tamin.ir/page/app بروید و یکی از روش‌های نمایش‌داده‌شده را برای دانلود اپلیکیشن تأمین من انتخاب نمایید.
  • پس از نصب برنامه کافی است، گزینه (وارد حساب کاربری شوید) را انتخاب کنید.
  • سپس اطلاعات خود را وارد کرده و گزینه ورود را بزنید.
  • نوع کاربری خود را از بین گزینه‌های (بیمه شده، مستمری‌بگیر و کارفرما) انتخاب کنید.
  • در این مرحله به صفحه خدمات اپلیکیشن تأمین من وارد می‌شوید. گزینه <کلیه سوابق> را انتخاب کنید.
  • اکنون شما قادر هستید کل روزهای سابقه خود و یا به تفکیک سال را به‌صورت عددی و نموداری مشاهده کنید.

 مزایای این روش

    • راحت‌ترین روش
    • نیاز به ثبت‌نام
  • امکان پیگیری درخواست‌های دیگر

 دریافت سوابق بیمه مشاغل آزادبا استفاده از سایت تامین اجتماعی (tamin.ir)

 مراحل دریافت سوابق بیمه مشاغل از طریق سایت سازمان تأمین اجتماعی

  • آدرس ورود به پنل کاربری سایت سازمان تأمین اجتماعی را در مرورگر خود وارد کنید. (account.tamin.ir/auth/login)
  • یک صفحه مشاهده می‌کنید که شامل نام کاربری (کد ملی) و رمز عبور خواهد بود. (درصورتی‌که در این سایت ثبت‌نام کرده‌اید، ابتدا باید از طریق ثبت‌نام کنید.)
  • بعد از واردکردن کد ملی و گذرواژه، وارد صفحه کاربری خود می‌شوید و برای دسترسی به سوابق بیمه باید از بخش بیمه‌شدگان – خدمات سابقه، گزینه «کلیه سوابق» را انتخاب کنید. ر این صفحه می‌توانید سوابق بیمه‌ای خود را مشاهده کنید.

 مزایای این روش

    • بهترین روش
    • امکان مشاهده و پرینت کلیه سوابق به همراه جزئیات
    • امکانات کامل
مشاهده سوابق بیمه مشاغل آزاد
مشاهده سوابق بیمه مشاغل آزاد

سوالات متداول

مزایای بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد چیست؟

مزایای بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی شامل دریافت مستمری بازنشستگی، حقوق ازکارافتادگی و غرامت فوت است. لازم به ذکر است که این بیمه شامل کمک‌هزینه ازدواج و غرامت دستمزد ایام بارداری نمی‌شود.

بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی مناسب چه کسانی است؟

 بیمه مشاغل آزاد تأمین اجتماعی نوعی بیمه خویش‌فرما است که برای افرادی که به‌صورت مستقل و خوداشتغالی در حرفه یا شغلی فعالیت می‌کنند و می‌خواهند خودشان را بیمه کنند، ارائه می‌شود. این بیمه برای افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه پایه‌ای دیگری نیستند و در هیچ سازمان یا شرکتی استخدام نشده‌اند، مناسب است.

جمع بندی

 در این مقاله با اینکه بیمه مشاغل آزاد چیست، شرایط دریافت بیمه مشاغل، مدارک لازم جهت ثبت‌نام در بیمه و نحوه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی مشاغل آزاد چگونه است، آشنا شدیم. این بیمه به‌عنوان یکی از زیر دسته‌های بیمه خویش‌فرما مناسب افرادی است که تحت پوشش بیمه اجباری قرار ندارند و خود به‌عنوان کارفرمای خود فعالیت می‌کنند. با اینکه بیمه مشاغل آزاد خدماتی مانند بیمه درمانی، بیمه بازنشستگی، بیمه ازکارافتادگی و بیمه فوت را ارائه می‌کند، اما شامل بیمه بیکاری نمی‌شود و فرانشیز پایین به همراه حق بیمه بالایی دارد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *